Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna Payment with Swish
Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Om Pool

Dax att bygga Pool? 
Här hittar du information om vad du ska tänka på, vilken variant som passar bäst i ditt projekt och såklart vårt utbud.
Vi erbjuder 3 varianter av poolstomme samt helt färdiga paket där vi redan tänkt åt dig så du slipper fundera på om du köpt allt du behöver.


Hitta poolstommen som passar för dig, din tomt och dina förutsättningar!

Det finns många olika sätt att bygga en poolstomme, alla med olika egenskaper och fördelar beroende på placering och förutsättningar.

Att fundera över innan du väljer poolstomme:

Alla poolstommar med liner kan delas in i två kategorier:Stomme av isolerblock

Poolstommen byggs av lätta cellplastblock som staplas som byggklossar. Armering och ingjutningsdetaljer som bräddavlopp, belysning, inloppsmunstycken och Jet Swim monteras i isolerblocken innan betong fylls på ovanifrån. Poolväggsbeklädnad är en liner.

Stomme av glasfiber/PP-plast

Poolstomme av glasfiberarmerad polyester med invändig gelcoat. Levereras som en komplett självbärande pool med väggar och golv i ett enda stycke. Den invändiga gelcoatbeläggningen är slitstark och lätt att underhålla.
Installationen är enkel då hela baljan lyfts ner med kran i en färdig grop med packad och avjämnad grusbotten. Därefter återfyller man med grus runt om poolens väggar.
Stomme av trä

Trästommen byggs av tryckimpregnerat virke (klass A). Reglar, plywood och eventuella stödkonsoller av stål. Väggarna binds ihop nertill på poolbotten med tvärgående reglar.
Hål görs i plywooden för bräddavlopp, inloppsmunstycken, belysning och eventuell Jet Swim. Dessa monteras i samband med linern. Till botten används en gjuten platta eller sand. På insidan av poolväggen rekommenderas en tunn cellplast och liner. När linern är på plats, återfylls utsidan med dränerande grus i samma takt och höjd som vatten fylls på. Poolväggsbeklädnad är en liner.