Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna Payment with Swish
Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Vattenrening


Att hålla sitt poolvatten rent är A och O. Scandinavian Swimmingpool & Spa erbjuder olika lösningar för att göra din poolupplevelse maximal men till minimal arbetsinsats.
Det finns några olika varianter att välja mellan. Magnapoolsystemet från Zodiac är ett välbeprövat och patenterat magnesiumbaserat vattenreningssystem. Saltklorinatorer minskar halten av illaluktande bundet klor (kloraminer), vilket ger ett behagligt och klart poolvatten med minskad irritation för hud och ögon, jämfört med traditionell klorbehandling. En UV-renare renar poolvattnet på ett effektivt och miljövänligt sätt och ska användas som komplement till kemisk rening! Du läser mer om respektive system nedan.


Pahlén Auto-UV Titanium 75 Pahlén Auto-UV Titanium 75

Pahlén Auto-UV Titanium 75

18 990 kr 16 142 kr
Pahlén Auto-UV Titanium 130 Pahlén Auto-UV Titanium 130

Pahlén Auto-UV Titanium 130

28 890 kr 24 557 kr
Gullberg & Jansson UV-C 75 Gullberg & Jansson UV-C 75

Gullberg & Jansson UV-C 75

8 990 kr 7 642 kr
Gullberg & Jansson UV-C 130 Gullberg & Jansson UV-C 130

Gullberg & Jansson UV-C 130

13 990 kr 11 892 kr
MiniMaster-paket pH & fritt klor - Förmonterad MiniMaster-paket pH & fritt klor - Förmonterad

Hydroxinator iQ

19 900 kr 16 915 kr

MAGNAPOOL®

Skonsamt mot hud och ögon – MagnaPool® bromsar den naturliga utvecklingen av bundet klor, så kallade kloraminer. Kloraminer består av ämnen som bidrar till obehaglig lukt, hudirritation och kliande ögon. I poolvatten renat med MagnaPool® -systemet badar hela familjen i ett mjukt och skonsamt poolvatten.

En ren, kristallklar pool – Med MagnaPool® badar du alltid i rent och kristallklart vatten. Tack vare naturliga klargörande egenskaper i magnesiumbaserade Magna Minerals och den fina filtrering som sker genom glasmediet Crystal Clear, hålls ditt poolvatten kontinuerligt rent – genom hela säsongen.
 
Miljövänlig vattenbehandling – Filtermediet Crystal Clear, som används till MagnaPool®-systemet, består av fina glaskristaller. Glasmediet är inte mottagligt för bakterier och kräver mindre backspolning. Vattenförbrukningen kan reduceras med upp till hela 75%. Med MagnaPool® får du en mineralbaserad vattenbehandling som inte kräver några tillsatta kemikalier, desinficeringsmedel eller andra produkter såsom klor, flockningsmedel etc.
 
MagnaPool® – bäst för både dig och miljön! 
MagnaPool-systemet från franska Zodiac är ett välbeprövat och patenterat magnesiumbaserat vattenreningssystem bestående av tre delar; MagnaPool Hydroxinator iQ, MagnaPool Minerals samt Crystal Clear. MagnaPool skapar på ett miljövänligt sätt ett mjukt, skonsamt och kristallklart poolvatten med stabil pH-balans. 
OBS Vid användning av MagnaPool® rekommenderar vi ej rostfria detaljer.

SALTKLORINATORER

Att tillverka eget klor med en saltklorinator är populärt då det underlättar poolens skötsel och minskar driftskostnaden.

Saltklorinatorer är lätta att installera och använda. Med boost-funktionen kan du snabbt öka klorproduktionen vid behov och med low-funktionen kan du snabbt minska klorproduktionen när poolen inte används. Det finns också en inbyggd flödesvakt som stannar klorproduktionen vid för lågt flöde.

Saltklorinatorn minskar halten av illaluktande bundet klor (kloraminer), vilket ger ett behagligt och klart poolvatten med minskad irritation för hud och ögon, jämfört med traditionell klorbehandling.

Salt tillsätts i poolvattnet och saltkordinator omvandlar saltet till kor genom elektrolys. Kloret renar vatten och det förbrukade kloret omvandlas sedan tillbaka till salt igen. Många uppskattar saltet i vattnet eftersom det liknar havsvatten och är skonsamt för hud och ögon. Det finns också de som tycker att poolen blir mer lättskött med en klorinator eftersom man slipper tillsätta klor. Alla saltklorinatorer (oavsett leverantör och märke) höjer pH-värdet så man måste alltid justera ner det för att kloret ska vara verksamt och för att få ett bra badvatten.

OBS! Använd inte en saltklorinator om du har rostfria pooldetaljer eller bronspumpar utan använd endast detaljer av plast eller titan. Tänk också på att löpande kontrollera pH-värdet och klorhalten i ditt poolvatten.
 


UV-RENING

Gullberg & Janssons UV-renare renar på ett effektivt och miljövänligt sätt poolvattnet och kan enkelt installeras i alla typer av pooler direkt på cirkulationssystemet.

UV-C strålning dödar effektivt bakterier samt bryter ner upp till 80% av poolvattnets kloraminer (bundet klor). Gullberg & Jansson erbjuder UV-renare i korriosionståligt rostfritt duplex stål i två storlekar.

• Inbyggd flödesvakt ger längre livslängd
• LCD timer som indikerar när UV-lampan behöver bytas
• Upp till 35% mer UV-C strålning genom reflektion.
• Enkel att installera och underhålla
• Kan kombineras med saltklorinator och hydroxinator

OBS! UV-renare ska användas som komplement till kemisk rening!