Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna Payment with Swish
Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Pooltak

Ett pooltak skapar förutsättningarna som behövs för en lång och bekymmersfri badsäsong. Du slipper skräp och otillåtna gäster i vattnet och utnyttjar samtidigt solens strålar maximalt när det kommer till att hålla värmen i vattnet. Värmen släpps in och hålls kvar samtidigt som vattnet hindras från att dunsta bort. Bonusen för det är en god driftsenergi. Att vattnet hålls rent från skräp gör också att du gör besparingar i själva reningsprocessen. Med ett pooltak förlänger du badsäsongen och kan nyttja din investering även när semestern är slut och kallare årstider ger sig tillkänna.

Vi säljer bara pooltak som uppfyller lagstadgat krav på barnsäkerhet. Genom robusta konstruktioner, förstärkta aluminiumprofiler och paneler med UV-skydd på båda sidor har pooltaken en förväntad, lång livslängd, cirka 25-30 år. Pooltaken levereras i box som byggsats eller mot tillägg i förmonterade sektioner sektioner för enkel installation. Vill du ha hjälp med avlastning och installation finns vi på Scandinavian Pool&Spa tillgängliga.

Vi säljer pooltak från Pahléns, Gullberg & Jansson och Aluna. Läs mer om respektive leverantör längre ner på sidan för att skapa dig en bild kring vad som är viktigt för just dig när det kommer till att investera i och njuta av ditt nya pooltak!


Flurida Ultra

129 900 kr 110 415 kr

Pahlén Balneis

149 000 kr 126 650 kr

ALUNA® Eco

140 950 kr 119 808 kr

ALUNA® Comfort

122 950 kr 104 508 kr

ALUNA® Wave Pro

118 950 kr 101 108 kr

ALUNA® Wariant Light

126 950 kr 107 908 kr

ALUNA® Prestige

115 950 kr 98 558 kr

ALUNA® Exclusive Line

135 950 kr 115 558 kr

ALUNA® NEO Light

132 950 kr 113 008 kr

ALUNA® Atlanta

125 950 kr 107 058 kr

ALUNA® H2O

159 950 kr 135 958 kr

Pooltak Leia

117 900 kr 100 215 kr

Vi säljer pooltak från Pahléns, Gullberg & Jansson och Aluna. Läs mer om respektive leverantör nedan för att skapa dig en bild kring vad som är viktigt för just dig när det kommer till att investera i och njuta av ditt nya pooltak!

Förläng badsäsongen, förenkla skötsel och spara energi

Med ett skjutbart pooltak förlänger du badsäsongen för din utomhuspool och får dessutom en extra uppvärmningskälla på köpet. När vädret inte är gynnsamt badar du under taket och när sedan solen tittar fram skjuts hela pooltaket* enkelt bort och du badar under bar himmel.
Med våra pooltak minskar energiförbrukning och vattenavdunstning. Pooltaket skyddar mot löv, smuts och försurat regnvatten, vilket ger ett stabilt pH-värde i poolen och minskar din kemikalieförbrukning.
Pooltak från Gullberg & Jansson uppfyller lagstadgat krav på barnsäkerhet och kan användas som vintertäckning. Gullberg & Jansson har ett av marknadens bredaste sortiment av prisvärda och väldesignade pooltak av hög kvalitet.
Vårt sortiment består av ett standardsortiment samt ett specialsortiment som kan anpassas efter kundens önskemål. Våra pooltak i standardsortimentet levereras vanligtvis som en byggsats i box men kan också mot pristillägg beställas i färdigmonterade sektioner för enkel installation. Våra måttbeställda pooltak i specialsortimentet levereras alltid i färdigmonterade sektioner med kranbil.

Robust konstruktion och exlusiv design

Våra pooltak har lång livslängd tack vare robusta konstruktioner, förstärkta aluminiumprofiler och paneler med UV-skydd på båda sidor. Samtliga modeller har mjuka och behagliga linjer och vi har varit noggranna med detaljerna. Vi har strävat efter att dölja nitar och rostfria skruvar och vi har tagit fram stabila lösningar för utsatta funktioner såsom lås och gångjärn.

Automatisk sektionslåsning

Alla våra pooltak levereras i standardutförande med automatisk sektionslåsning. Detta innebär att pooltaket kan öppnas och stängas snabbt och smidigt. Sektionerna är inte sammanhakade i varandra och pooltaket kan därför vara öppet t.ex. på mitten. Pooltaken Alva och Leia kan fås med skena på endast en sida. Sektionerna är då sammanhakade i varandra men pooltaken har fortfarande automatisk sektionslåsning.

Klarplast eller kanalplast?

Fördelar med klarplast
Pooltak i klarplast är en exklusiv lösning för dig som vill simma under pooltaket och ändå kunna se fritt ut. Vid stora temperaturskillnader bildas dock lätt kondens på tak och väggar vilket kan försämra sikten. Pooltak i klarplast ger dig fritt ljusinsläpp och förhöjer effekten av din eventuella poolbelysning. Det smälter vackert in i den omgivande miljön.
Isoleringsförmågan mäts med det s.k. U-värdet som betecknar koefficienten för transmissionsförlusterna. Ett lägre U-värde (W/m2K; watt per kvadratmeter och grad) indikerar bättre isolering. U-värdena nedan anger värdena för klarplast i PC, polykarbonat.
Panelval………………………………………………….. U-värde
3 mm klarplast…………………………………………..6,0 W/m2K
4 mm klarplast…………………………………………..5,1 W/m2K

Fördelar med kanaplast

Kanalplast ger ett naturligt insynsskydd för den som vill bada under pooltaket. Eventuella repor syns inte lika tydligt och inköpspriset är lägre än för klarplast.
Kanalplasten är lättare och har kanaler med ett mellanrum av luft, vilket ger den något bättre isoleringsförmåga än klarplasten, se gärna U-värden nedan.

För ett pooltak utrustat med kanalplast kan det med tiden uppstå algtillväxt inne i kanalerna (oftast i nederkant). För ett pooltak utrustat med klarplast kan det däremot inte uppstå algtillväxt, då klarplasten är helt utan kanaler.
Eventuella missfärgningar på kanalplasten, på grund av algtillväxt, omfattas inte av materialgarantin. Läs gärna mer under vår FAQ, om hur man kan motverka uppkomsten av algtillväxt i kanalerna.
Isoleringsförmågan mäts med det s.k. U-värdet som betecknar koefficienten för transmissionsförlusterna. Ett lägre U-värde (W/m2K; watt per kvadratmeter och grad) indikerar bättre isolering. U-värdena nedan anger värdena för kanalplast i PC, polykarbonat.
Panelval………………………………………………….. U-värde
6 mm kanalplast………………………………………..3,6 W/m2K
8 mm kanalplast:……………………………………….3,3 W/m2K
10 mm kanalplast………………………………………3,0 W/m2K

Säkra pooltak

Samtliga pooltak från Gullberg & Jansson är certifierade och godkända enligt fransk säkerhets och kvalitetsstandard**. Alla våra pooltak omfattas av 3 års materialgaranti.
** Standard NF P 90 309 omfattar t.ex. barnsäkerhet samt snöbärighet. Alla pooltak som är godkända enligt standarden klarar ett minimum av 45 kg/m2 . Aluminiumprofilernas konstruktion och modellutformning är helt avgörande för pooltakets förmåga att klara snölast, medan kanalplastens eller klarplastens olika tjocklek (3, 4, 6, 8 eller 10mm) inte har nämnvärd betydelse i jämförelse.

Prisvärda pooltak med marknadens överlägset bästa snölast

ALUNA® är en av EU:s ledande tillverkare av skjutbara pooltak. De har lång erfarenhet av branschen och tar fram slitstarka och pålitliga lösningar baserade på toppdesign och kvalitet. Genom åren har ALUNA® fått många utmärkelser och priser för sina pooltak och finns idag representerat i 25 europeiska länder.

Kvalitet: Bäst snölast på marknaden 

För att garantera högsta kvalitet på sina produkter arbetar ALUNA® efter ett unikt kvalitetssystem. Till exempel monteras varje tak två gånger innan leverans för att säkerställa att allt fungerar och att det inte uppstår några repor när taket fälls ut. Viktigt för oss i Norden är också att taken är otroligt starka. De klarar dubbelt så mycket snölast som andra tak.

Teknik: Färdigmonterat och smidigt

Pooltak från ALUNA® är lätta att hantera, även efter flera års användning. Sen de startade sin tillverkning har ALUNA® erhållit flera patent för sina smarta tekniska lösningar, exempelvis konstruktionen av de skjutbara
pooltaken. För att kunderna inte ska behöva lägga tid och pengar på montering levereras taken färdigmonterade.

Design: Allt är möjligt

Genom åren har ALUNA® fått en enorm erfarenhet av olika designlösningar, inte minst eftersom många kunder lagt specialordrar med önskningar om tak som ännu inte funnits på marknaden. Alunas inställning som företag är därför att arbeta banbrytande och hitta lösningar på ”omöjliga” problem.

Bra att veta

 • Alla pooltak från ALUNA® kan måttbeställas för att passa exakt in i just din poolmiljö.
  • Standardfärg på pooltaken är antracitgrå, men de kan beställas i valfri nyans ur färgsystemet RAL. Ta kontakt med oss för prisuppgifter.
  • Alla pooltak från ALUNA® är certifierade enligt den franska säkerhets- och kvalitetsstandarden P90-309.
  • Varje tak får ett särskilt kvalitetscertifikat som garanterar passform, kvalitet och estetisk fulländning. 
  • Pooltaken levereras färdigmonterade. Du behöver inte lägga tid och pengar på montering. 
  • Pooltaken från ALUNA® har marknadens bästa snölast.